Que està passant al Poble nou i a Barcelona?

Carta de l'Associació d'Idees M als periòdics 

La proliferació de tallers d'artistes al POBLENOU s'ha donat de forma natural a Barcelona com a totes les ciutats importants d' Europa afeixint a la ciutat una nova riquesa cultural. L'especulació del sòl, enfonsa i derrueix no tan sols les fàbriques sino també als artistes que si allotgen; impossible sobreviure a Barcelona, pels preus dels lloguers, impossible pels artistes accedir a tallers, locals, naus industrials.

Fa 10 anys, quan Barcelona encara no era La Botiga del Mòn, els artistes podiem llogar locals i naus, llocs abandonats o naus en desús que adaptavem a les nostres necessitats creatives , llogavem en grup , artistes de totes les disciplines, tant pintors, escultors, inventors, creadors d'escenografies, artistes de teatre, músics, artistes de circ, artistes del vidre, de trencadís, de fibra de vide, músics, ballarines i ballarins, cuiners, artesans de la fusta, localitzadors d'espais per filmar pelicules i espots publicitais, artistes del de ferro forgat, de cine, teatre, actors, visuals, videomakers, criadors de gallines pipines, art de filmar, de fotografiar, constructors d'escenografies, de Teatre d'ombres, pintors abstractes, figuratius, d'animals, d'esmalt, ceramistes, instal.lacions, performers, organitzadors de festes, organitzadors de festes amb espectacle, festes reivindicatives, festes per lluitar, sempre amb esplectacles i concerts inclosos, organitzadors joves i grans cantants, compositores, clarinetistes, narradors, pianistes, sampler, músics improvitzadors, escaparatistes, inclassificables variats en nacionalitats i cultures, pots trobar de tot al Poblenou.

Fem servir la fòrmula del "teixit de persones de'n Ferrater" tenir el taller compartit es una forma solidaria i d'intercambi artístic i cultural ja que al Poblenou trobes, tant catalans, valencias, mallorquins, de les illes canàries,de Madrid, Barcelona, Lleida, Vic, Sant Sadurní d'Anoia, de tota l'Europa, anglesos, alemanys, holandesos, de flandes, francesos, belgues, italians, australians, nova zelandadeses, japonesos, islàndesa, mèxicans, brasilenys, argentins, tots sobrats d'imaginació no de diners. Sumats al teixit urbà de Barcelona.

Ara estem a "la Escocesa" l'any 1999 hi vam arribar, som l'Associació d'idees EMA Associació d'artistes de totes les disciplines que promou l'intercambi artístic i cultural sense ànim de lucre, no tenim vocació d'empresari d'espais per artistes. 

La Fàbrica "la Escocesa" del Poblenou de Barcelona està al carrer Pere IV 345, just davant de l'esgèsia. L'estructura original de la fàbrica "la Escocesa", catalogada bé cultural d'interès local (Bcil) va ser comprada per Renta Corporación al 2006 la gestió recau sobre KM2 de Barcelona que va pactar amb els artistes per treurel's de "la Escocesa".

Renta corporación presenta a l'octubre 2006 l'aprovacio incial, on fa memòria, estudi econòmic/financer i plà d'etapes normes, plànols situació PGM , fotos pla estructura de la popietat plànol suspensió llicències, fotos, proposta, ordenació, zonificació, gestió, seccions, espais lliures, (reconeguts) imatge final (no vinculant) Vistes, Infrastructures i serveis . Avantprojecte (no vinculant) de la transformació de La Escocesa en habitatge no convencional , llistat d'activitats i llogaters de La Escocesa , síntesi de l'informe històric. 

Parlem tan sols de INDEX del projecte que Renta Corporación presenta a l'Ajuntament de Barcelona 20006 Octubre . Aprovació Inicial.
Al Periodico del dia 6.3.07 es publica que La Escocesa combinarà "lofs", oficines, equipaments i pisos. 
L'Ajuntament de Barcelona aprobará el dia 7 , avui, en comissió el pla final de reforma del recinte industrial al districte 22@ es combinaran "lofts" i vivenda social, oficines, activitats empresarial, equipaments culturals, a les naus protegides, on ara hi som nosaltres , s'hi ubicaran majoritariament els "lofts"que seràn de 150 mts quadrats.
Ni l'ajuntament de barcelonani l'Institut de Cultura de Barcelona, ICUB pot permetre que les naus de "la Escocesa" siguin "Lofts" de lux. Barcelona i els barcelonins han de saber quins especuladors i politics que ignoren tenim.

L'especulació ha obligatr als artistes del poblenou a cambiar cada dos per tres d'espai de creació més de 10 anys d'exode dins el poblenou , els espais de creació es transformen en pisos, les antigues fàbriques i naus han anat desapareixent i tan sols han quedat les xumeneies, pisos, pisos, pisos, oficines, oficines, centres comercial, edificis alts, la escocesa enterrada en el progrés, progressivament i sense treva la ciutat ens llenca, progressivament, com els derribos, nosaltres serem també derruits, aniquilats, foragitats.

Així batega Barcelona ?

Associació d'Idees M

Miembro de:

Fàbricas de CreacióXarxaProd

Con el apoyo de:

Ajuntament de BarcelonaGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura

Gestionada por:

Associació d'Idees EMA

En colaboración con:

08 Birra artesanaGRAF AgendaRAIMA