Tallers Oberts del Poblenou 2007
laescocesa.org/top2007

Poblenou acull un any més la iniciativa TALLERS OBERTS.
Vuit espais i tallers creatius reinvidiquen la vitalitat artística d'un barri en transformació...

Malgrat la desaparició constant d'espais independents d'art i creació que pateix el Poblenou i Barcelona en general; un any més i durant la Festa Major del barri es cel.lebra la iniciativa 'TALLERS OBERTS DEL POBLENOU'. Durant els propers dies 9, 10 i 11 de setembre els ciutadans poden visitar de 12:00 a 21:00 hores vuit dels centres d'exposició i creació artística més actius de la zona. En concret, els espais que formen part del recorregut artístic són:

  • Hangar
  • El Caminal (en procés de desaparició)
  • La Escocesa (en procés de desaparició)
  • Ulls Blaus
  • Niu : espai artístic
  • Taller
  • Laboratorio Symbolon
  • Can Felipa


'TALLERS OBERTS DEL POBLENOU' no és només un dia de portes obertes per a que gent d'arreu pugui visitar els diferents espais i tallers de Poblenou, si no que alhora és un dia per a les activitats com les visites guiades de LA ESCOCESA; les projeccions, xerrades i classes de ioga de LABORATORIO SYMBOLON; els concerts, les performances i els passis de video de EL CAMINAL; la exposició fotogràfica sobre Poblenou de l'espai artístic NIU; o les projeccions d'HANGAR.

Uns dies de portes obertes que serveixen també per a reflexionar sobre la desaparició constant i dramàtica d'espais independents de creació artística a Barcelona. Antics espais industrials en desús, molts d'ells rehabilitats pels propis artistes, desapareixen dia a dia en nom de la nova Barcelona i dels nous usos industrials. La pressió inmobiliaria impedeix el manteniment de preus assequibles i els artistes opten per cercar altres espais en altres zones i en altres ciutats. Un futur incert que TALLERS OBERTS DEL POBLENOU visivilitza un any més.

Per a més informació:
laescocesa.org/top2007

Member of:

Fàbricas de CreacióXarxaProd

With the support of:

Ajuntament de BarcelonaGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura

Menaged by:

Associació d'Idees EMA

In collaboration with:

08 Birra artesanaGRAF AgendaRAIMA