En qualsevol moment pot explotar

L’Associació d’Idees el dia 19 de Març 2007 presenta a l’Ajuntament de Barcelona:
LA ESCOCESA. Projecte per a un espai d’Imaginació i centre de creació.

El 26 de març fèiem la Roda de Premsa al taller lacònic a “la Escocesa”, va ésser un Acte Autentic a més a més d’una Roda de Premsa tant el Salvador Clarós com la Mercè Tatjer, com en Marco Noris, com en Florenci Guntin, com jo Mercè Gost varem estar amb el cor a la mà i les paraules justes a la boca. Tant l’Associació de veïns i veïnes del Poblenou, com el Grup de Patrimoni Industrial del Fòrum de la Ribera del Besós, com la dels Artistes Visuals de Catalunya com l’Associació d’Idees.
Es potent, es respirava la satisfacció de parlar sense embuts! i a més… la companyia d’estar cadascú en el seu camí però connectats com el teixit de persones de’n Gabriel Ferrater de Reus, “el teixit es molt poderós” que diu en Jordi R.Boldú, et juro que em vaig quedar descansada quan recollint les paraules de’n Fabià Puigserver fundació teatre lliure-teatre públic de Barcelona vaig dir amb el consentiment de tots els membres de l’Associació d’Idees que els membres de l’Associació d’Idees ens declarem franctiradors bojos que confonem el teatre amb una aventura personal ens declarem afeccionats que barregem la gestió, la producció i fins i tot la posada amb escena i l’art amb l’amistat i l’amor, ens declarem incontrolables que fem del teatre una manera de viure i del lloc de treball la nostra pròpia casa.
L’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou, el Grup de Patrimoni Industrial del Fòrum de la Ribera del Besòs, l’Arxiu Històric del Poblenou, Els Artistes Visuals de Catalunya, com nosaltres, l’Associació d’Idees M, anem de cara a les Institucions Catalanes per demanar comptes als nostres representants i fem un Acte Autentic anomenat Roda de Premsa on s’han ratificat:
AL.LEGACIÓ AL PLA ESPECIAL DE PATRIMONI INDUSTRIAL DEL POBLENOU.
AL.LEGACIONS I PROPOSTES AL DOCUMENT D’APROVACIÓ INICIAL DEL PLA DE MILLORA URBANA DE L’ILLA DE ” LA ESCOCESA”.
AL:LEGACIONS I PROPOSTES PRESENTADES A LA MODIFICACIÓ DEL PLA ESPECIAL DE PROTECCIÓ DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC. HISTORICOARTISTIC DE LA CIUTAT DE BARCELONA.
EL PLA DE XOC.
Un Acte Autentic a casa nostra! a “la Escocesa” que és be cultural d’interès local BCIL una de les fàbriques més valorades de tot el teixit patrimonial del Poblenou.

El projecte que es presenta a la Roda de Premsa:
LA ESCOCESA.Projecte per a un espai d’Imaginació i centre de creació. de l’Associació d’Idees M.
Quan dic que anem de cara a les Institucions Catalanes dic ANEM A TOTES, dic les cartes damunt la taula, un silenci… un respecte… la memòria de l’Ovidi també hi es present. Un silenci pel valencià que les cantava clares.
Amb l’esperança que el seny català no sigui eina de cap partit polític sinó un bé que pertany a la humanitat com la música vella, com les velles cançons que no tenen amo i que les sap tothom.
Tenint al nostre currículum les paraules de’n Huertas a l’article de la Vanguardia. Ens veiem en cor de demanar comptes a les Institucions Catalanes, si senyor!! Perquè creiem i sentim el que diem i estem segurs. Perquè tenim raó. I si algú té les de perdre no som pas nosaltres. Faltaria! Que la raó ofegui als Pintors, als Veïns i Veïnes de la ciutat, al Patrimoni Industrial, als pensadors, als fotògrafs, que la Raó ofegui als ebenistes, als fusters, els forjadors, a dinamitzadors culturals, a ballarins,a ballarines, a musics, A cantants, a improvitzadors, no pot ser que la raó ofegui a titellaires, a dues companyies de teatre una infantil i una de teatre d’ombres, internacionals ambdues, ofegar als artistes de circ, dibuixants, ideòlegs, visionaris, poetes, ofegar la raó a tot un l’Arxiu Històric del Poblenou?, als Artesans-Artistes? Que la raó ofegui als inclassificables que treballen amb fulles seques i en fan composicions amb llum, als Organitzadors d’Eventos, als Internacionals que viuen a la ciutat que educa als seus fills? als Artistes-Artesans? ofegar als creadors de comunicació? Als periodistes, als creadors que son famosos i pobres? ofegar als artistes radicals? ofegar al qui comença? que es queda sense local? ofegar als artistes que continuen el seu èxode pels barris de Barcelona? Als Artesans. Als visualitzadors, als videio-makers, filmadors, performes, ofegar a les Associacions? a Barcelona? al 2007? La raó no pot ofegar tanta gent ni tants col.lectius impunement. I la raó molt menys pot ser IGNORADA pels Polítics Culturals del nostre país home! no fotem! Ens representen!!! els polítics catalans han de fer “gala” del seny per no per de’l.

Vam rebre una carta de l’Ajuntament de Barcelona dirigida a “Sra. Mercè Gost Grifoll. Presidenta de l’Associació d’idees M. Pere IV, 345. 08020 Barcelona. I diu: “21 de març 2007 Palau de la Virreina. la Rambla, 99 Districte 08002. www.bcn.es Benvolguda amiga, Vull agrair-vos tota la informació que m’heu fet arribar sobre el vostre projecte pels espais d’Imaginació i Centre de Creació de ” la Escocesa” (dos espais en blanc) Aprofito aquesta avinentesa per saludar-vos ben cordialment.
Carles Martí i Jufresa . Regidor de Cultura. un segell de l’Ajuntament de Barcelona Institut de Cultura: Regidoria. Registre de Sortida data 21/3/07 núm.066 ”
Jo crec que com més triguin a utilitzar el seny, nosaltres creixerem més que les accions de “Renta Corporación Real Estate Renta Antigua, Sociedad Anónima Unipersonal” amb Oficines Centrals a la Diagonal de Barcelona, districte 36 . Ara amb aquest ball de dimonis que ens trobem petarà fort, les traques estan apunt i aniran baixes.

En qualsevol moment pot explotar.

Els matins de TV3 va venir a “la Escocesa” aquest dimarts, ahir dia 17 d’abril de les 8:15 a les 11:00 sortíem en antena defensant els Espais d’Imaginació ens entrevistava la Fina Ruaix. A les 12:00 les Idees fèiem una cerves eta al Yola i va venir l’Alba Zapater dient que ens ha trucat la Marisen 93 316 10 17 que ens fa una pre-reserva per una Reunió al Palau de la Virreina. Rambla 99, 3ª planta Gerència dia 3 de maig a les 12. Sr Jordi Martí, Gerent causalitats de la vida. El dia a tenir en compte. Santa TV3 Ajuda a obtenir pre-reserva al Palau de la Virreina, on hi vaig veure les patates daurades de’n Muntadas que s’anaven podrint en una sala. je,je,je, quines causalitats oi?

 

www.espai-m.org

Member of:

Fàbricas de CreacióXarxaProd

With the support of:

Ajuntament de BarcelonaGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura

Menaged by:

Associació d'Idees EMA

In collaboration with:

08 Birra artesanaGRAF AgendaRAIMA