Presentación de CulturaDeBase

Presentació de CulturaDeBase
Dimecres 10 de setembre
a les 19h
a Miscelänea (c. Guardia 10, 08001 bcn)

www.culturadebase.net

(en castellano al final)


Hola!

Un grup de persones que pertanyem a col·lectius, espais culturals o agents independents de la ciutat hem convocat una trobada per al proper dimecres 10 a Miscelanea (C/ Guàrdia, 10), a les 19h, per intentar organitzar-nos col·lectivament i donar veu a la cultura de base de la nostra ciutat. Son nombrosos els problemes que afecten al nostre teixit artístic i cultural, i si en algun moment hi ha hagut sintonia amb les institucions polítiques que treballen a la ciutat, aquesta fa temps que ha desaparegut. Ha arribat l’hora de sumar les nostres veus i prendre cartes en l’assumpte.

Et comento breument quin ha estat el camí fins arribar aquí. El març del 2007, una sèrie de col·lectius i agents culturals de la ciutat ens varem reunir al ‘puto encuentro’ per compartir visions i problemes entorn el model Barcelona i el tipus de polítiques que s’estaven posant en pràctica a l’àmbit local. Passada aquesta trobada, varem continuar intercanviant impressions, però sempre de manera casual i sense donar-li continuïtat a les converses. En aquests moments hi ha molts conflictes oberts i cada sector es troba concentrat en els que l’afecten de manera més directe. Arrel dels problemes que van portar a la dimissió del director del Centre d’Art Santa Mònica i el seu canvi d’orientació, un exemple més d’intromissió de la política a l’esfera cultural i de la recalcitrant política de fets consumats, es va encendre de nou la necessitat de tornar a trobar-nos, però aquesta vegada amb la intenció de generar una plataforma comú permanent amb la que edificar una reflexió col·lectiva entorn les polítiques culturals que s’estan portant a terme en el nostre context. Així neix la plataforma Cultura de Base. La voluntat de Cultura de Base és reunir idees i sumar energies que puguin estar disperses o concentrades en conflictes concrets, per a que formant una veu puguin ser més efectives. Ens enfrontem a un problema comú que té diferents fronts; és l’hora de coordinar-nos i tenir un rol propositiu de cara a millorar la situació.

Durant els passats mesos de juliol i agost, alguns/es agents de la ciutat ens hem estat reunint per intentar assentar les bases d’aquesta plataforma amb la voluntat de poder involucrar a més gent i dotar-la de sentit. El proper dimecres 10 de setembre a les 19h volem obrir aquesta proposta a més gent que vulgui involucrar-s’hi i que comparteixi les intencions de Cultura de Base.

Esperem poder veure-t’hi i compartir opinions, ah, i si penses que aquesta convocatòria pot interessar a algú que coneixes, no dubtis en fer-li arribar.

Salutacions, CdB

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Presentación de CulturaDeBase
Mièrcoles 10 de setiembre
a las 19h
en Miscelänea (c. Guardia 10, 08001 bcn)

www.culturadebase.net


Holas!

Un grupo de personas pertenecientes a colectivos, espacios culturales o agentes independientes de la ciudad hemos convocado un encuentro el próximo miércoles 10 en Miscelänea (C/ Guardia, 10) a las 19h para intentar organizarnos colectivamente y dar voz a la cultura de base de nuestra ciudad. Son numerosos los problemas que afectan al tejido artístico y cultural de esta ciudad, y si en algún momento ha habido complicidad con las instituciones políticas que trabajan en la ciudad, ésta hace tiempo que ha desaparecido. Ha llegado la hora de aunar una voz y de tomar cartas en el asunto.

Te comento un poco cual ha sido el camino para llegar hasta aquí. En marzo del 2007, una serie de colectivos y agentes culturales de la ciudad, nos reunimos en el puto encuentro para compartir visiones y problemas sobre el modelo Barcelona y el tipo de políticas que se estaban practicando en el ámbito local. Pasado dicho encuentro, continuamos compartiendo impresiones pero siempre de forma casual y sin lograr darle una continuidad a las conversaciones. En estos momentos hay muchos conflictos abiertos y cada sector se encuentra concentrado en los que le afectan de forma más directa. A raíz de la destitución del director del Centro de Arte Santa Mónica, un ejemplo más de intromisión de la política en la esfera cultural y de la recalcitrante política de hechos consumados, se encendió de nuevo la necesidad de volver a encontrarnos pero esta vez con la intención de generar una plataforma común permanente donde poder edificar una reflexión colectiva entorno a las políticas culturales que se están llevando a cabo en nuestro contexto. Así nace la plataforma Cultura de Base. La voluntad de Cultura de Base es aunar ideas y reunir energías que puedan estar dispersadas o concentradas en conflictos concretos que unidas bajo una misma voz pueden ser más efectivas. Nos enfrentamos a un problema común que tiene diferentes frentes, es la hora de coordinarnos y tener un rol propositivo de cara a mejorar la situación.

Durante los pasados meses de julio y agosto, algunos/as agentes y colectivos de la ciudad nos hemos ido reuniendo para intentar sentar las bases de esta plataforma con la intención de poder involucrar a más gente y dotarla de sentido. El próximo miércoles 10 de septiembre a las 19h queremos abrir esta propuesta a más gente que quiera involucrarse y que comparta intenciones de Cultura de Base.

Esperamos poder verte allí y compartir opiniones, ah y si piensas que esta convocatoria puede interesar a alguien que conozcas, no dudes en hacérsela llegar.

Saludos, CdB

Miembro de:

Fàbricas de CreacióXarxaProd

Con el apoyo de:

Ajuntament de BarcelonaGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura

Gestionada por:

Associació d'Idees EMA

En colaboración con:

08 Birra artesanaGRAF AgendaRAIMA