"Un Mur d'Històries": La Escocesa amb la Taula Eix Pere IV: cooperar per fer ciutat.

" Un Mur d´Histories " serà la segona fase d´impactes visuals que faran la Taula Ex Pere IV en colaboració de La Casa Amarilla amb els artistes del Poblenou, per  donar a conèixer les històries qüotidianes del cooperativisme i de l´economia social i solidària a les persianes i murs de tot l´Eix Pere IV.  Alguns artistes residents a La Escocesa, com Montse Valls, Ótica, Labuenaylamala, Mina Hamada i Zosen, hi participen del projecte.
 

 “Un Mur d’Històries” és un projecte dissenyat per La Casa Amarilla per ser dut a terme conjuntament amb diverses entitats del barri de Poblenou, com són la “Taula Eix Pere IV”, la “AA.VV de Poblenou”, la “AA.VV de Bogatell”, les entitats que gestionen l’Espai Can Picó i altres entitats de la zona, així com veïns i comerciants.

La Escocesa, forma part i recolza la plataforma Eix Pere IV i aquesta és la primera de les activitats en la que s'implica directament mitjançant la participació d'alguns dels seus artistes residents. Properament, La Escocesa impulsarà amb la Taula Eix Pere IV, altres iniciatives per donar a conèixer la feina de la plataforma, com per exemple obrint el centre a les ciutadanes i ciutadans d'aquest carrer i de tot Poblenou per a difondre així, l'activitat que s'hi fa. 

Memòria Històrica. Aquest projecte té com a principal objectiu recuperar la memòria històrica del Barri de Poblenou, les seves cooperatives i l´estat actual de l´economia social i solidaria, principalment al carrer Pere IV, un punt clau de la seva trajectòria cronològica.

Aquesta important artèria serà reformada aviat i consideren que és el moment de deixar plasmades en persianes, murs i altres espais públics, a través dels artistes del barri, obres pictòriques que rescatin moments, situacions, paisatges, antigues cooperatives i personatges que hagin estat significatius al llarg de la seva història. 

Consideren fonamental la participació dels veïns i veïnes i dels integrants de les entitats col·laboradores, ja que són aquestes persones les que coneixen a fons la història del barri i han viscut de primera mà els processos de transformació esdevinguts durant les últimes dècades.

Així mateix, en cada intervenció artística es convocarà als veïns i veïnes a participar en el desenvolupament de les obres, on podran aportar informació i idees que es plasmaran en futures intervencions.

D'altra banda, existeix una reduïda zona del barri ( on hi ha un important nombre de bars i sales de concerts; aquesta situació ha estat la causa de les reclamacions veïnals des de fa anys, relacionat amb el soroll nocturn i les conductes incíviques. Per aquest motiu, la temàtica de les obres en aquesta zona específica, seran missatges cridant al silenci i al comportament adequat, transmetent així, un missatge de civisme i convivència.

 

Miembro de:

Fàbricas de CreacióXarxaProd

Con el apoyo de:

Ajuntament de BarcelonaGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura

Gestionada por:

Associació d'Idees EMA

En colaboración con:

08 Birra artesanaGRAF AgendaRAIMA