Espais en transició: City to City Barcelona FAD Award a La Escocesa
Saturday, 26 November, 2016 - 18:00 to 21:00
Add to Calendar

La Escocesa acull la Jornada 'Espais en Transició: trobada d'aprenentage entre ciutats' en el marc dels premis City to City Barcelona FAD Award el proper 26 de novembre i en col·laboració amb la Taula Eix Pere IV i el FAD.

JORNADA 'ESPAIS EN TRANSICIÓ: TROBADA D'APRENENTATGE ENTRE CIUTATS'

Amb motiu del lliurament del premi City to City, el Javier Vera, un dels responsables del projecte de Lima vindrà a Barcelona. A la Taula Eix Pere IV ens ha semblat molt interessant convidar-lo a venir i organitzar un acte perquè ens expliqui com han transformat el barri de La Balanza de Lima i tenir així,l’oportunitat d’aprendre i compartir experiències. A la trobada també coneixerem un altre dels projectes guanyadors del City d'aquest any: “Eyes on the City" una iniciativa neozelandesa basada en l'observació crítica d'espais en transició, un tema molt adient per parlar de processos que estan tenint lloc als nostres barris.

CITY TO CITY BARCELONA FAD AWARD
 
Per això, l’edició 2016 del City to City Barcelona FAD Award, que per primer any ha estat temàtica, ha volgut centrar-se en el concepte de l’aprenentatge a la ciutat. Hem anat a buscar arreu del món iniciatives on es donin processos d’organització i producció col·lectiva de coneixement que creïn situacions d’aprenentatge. Projectes que, a més, fomentin l’activació ciutadana i la recuperació col·lectiva de la cosa pública; que considerin la complexitat dels espais que tots fem servir diàriament com una riquesa, i la interacció social com el motor essencial per millorar la vida urbana. La convocatòria va tancar amb 132 candidatures vingudes de més de 100 ciutats dels 5 continents. Després d'un procés de preselecció que ens va donar 28 finalistes, el jurat, presidit pel mateix Tonucci, va triar els guanyadors d'enguany. Aquí els teniu.

L’acte serà la tarda del 26 de novembre partir de les 18h a l'espai polivalent de La Escocesa.

PROGRAMA

18.00 – Arribada i breu presentació del premi City to City.

18.15 – Projectes actuals d'espais en transició al voltant de l’Eix Pere IV, a càrrec dels membres de la Taula.

18:45 – Breu explicació del projecte "Eyes on the City" de Nova Zelanda

19.00 – Presentació de La Balanza, a càrrec de Javier Vera, director de CITIO (entitat al capdavant del projecte)

19.45 – Preguntes i intercanvi d’experiències i debat.

21.00 – Final de l’acte, cervesa i pica-pica

 

Member of:

Fàbricas de CreacióXarxaProd

With the support of:

Ajuntament de BarcelonaGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura

Menaged by:

Associació d'Idees EMA

In collaboration with:

08 Birra artesanaGRAF AgendaRAIMA