La Escocesa col·labora amb ÚS Barcelona - Festival d'Art i Espai Públic - 9 i 10 de maig
Saturday, 9 May, 2015 - 10:00 to Sunday, 10 May, 2015 - 20:00
Add to Calendar
Ús Barcelona - Festival d'Art i Espai Públic Pere IV - Entre Fluvià i Selva de Mar. 9 i 10 de maig. 08020. Barcelona

La Escocesa, Centre de Creació participa a l' Ús Barcelona, que es celebrarà els propers dies 9 i 10 de maig al Carrer Pere IV entre Fluvià i Selva de Mar.  Els artistes residents Labuenaylamala i Ótica intervindran artísticament amb els veïns del barri el terra de la Plaça del Sagrat Cor i La Escocesa participarà al programa de conferències.

 
Torna Ús Barcelona, el festival d’art urbà i espai públic de la ciutat, el 9 de maig al carrer Pere IV, amb l’objectiu de rescatar el valor d’aquest espai, dotant-lo de vida a través de l’art i la participació ciutadana.
 
Aquesta edició d’Ús Barcelona serà la culminació d’un procés creatiu pensat i desenvolupat entre el festival, els artistes urbans, l’ajuntament i els veïns del carrer Pere IV, en un procés de creació on els propis veïns s’han involucrat en algunes de les decisions i necessitats de la transformació del barri. El dissabte 9 de maig serà la posada en escena de tot aquest treball, amb una jornada oberta a tothom amb actuacions artístiques participatives, tallers, workshops, conferències, música, mercat d’art, espais gastronòmics i moltes altres activitats. Aquest any, el festival obrirà també diumenge 10 de maig a mode expositiu i com a punt de trobada per comentar i reflexionar.
 
Artistes nacionals i internacionals de renom treballaran per donar una nova vida i nous usos al carrer. Destacaran grans murals a terra, murals de grans dimensions i els murs participatius, entre moltes altres actuacions artístiques.
 
La Escocesa, Centre de Creació col·labora amb l' ÚS Barcelona en les següents activitats:
 
9 i 10 de maig  - Tot el dia - Plaça del Sagrat Cor
 
- Intervenció artístic de pintura mural del terra de la Plaça del Sagrat Cor amb els artistes Labuenaylamala Raquel G. i Ótica i els veïns del Poblenou
 
Partint de l'encàrrec de l'Ús Festival realitzat als artistes residents a La Escocesa, Labuenaylamala Raquel G i Ótica de desenvolupar una intervenció artística de pintura mural al terra a la plaça de davant de l'esglèsia del centre; aquests artistes urbans han treballat amb els veïns de Poblenou, encapçalats per la Taula Eix Pere IV en un projecte de participació social i col·lectiva de caire artístic. Durant vàries sessions de treball, sota la filosofia del projecte Muralismo Público l'objectiu ha estat el de fer una peça artística col·lectiva que, liderada per aquests artistes, reflexi el passat i present del barri de Provençals, a partir de les opinions dels usuaris i ciutadans del barri. El resultat d'aquest procés, i del treball de pintura amb els veïns, es podrà veure els dies 9 i 10 de maig. 
 
9 de maig  -12:00h - Esglèsia del Sagrat Cor
 
La Escocesa a les conferències Projectes creatius participatius del Poblenou.
 
La primera part del programa de conferències Art, Carrer i altres Mentides se centra sota el focus de processos participatius i transformadors que caracteritzen la segona edició de Ús Barcelona . S'exposaran projectes representatius de diferents centres de creació artístics del Poblenou com Hangar , Can Felipa , La Escocesa i Ateneu Flor de Maig així com el treball de col·lectius de veïns de Pere IV que han estat involucrats en processos de creació i participació de barri, també comptarem amb el testimoni de MAKEA i la Unitat Mòbil OBNI . A través de diferents projectes es vol investigar en format de debat quines estratègies de participació ciutadana sota la perspectiva artística i cultural s'han dut a terme en els darrers anys i com han estat viscuts des de la perspectiva dels veïns.
 
 
10 de maig - 17:00h - Pati de La Escocesa
 
- Instal·lació d'O.B.N.I. al Pati de La Escocesa
 
La Unitat Mòbil OBNI (Ocupació Barrial No Invasiva), és un dispositiu mòbil pensar per l’apropiació creativa i la reivindicació de l’ús de l’espai públic per part d’organitzadors veïnals, possibilitant la visibilització de lluites mitjançant accions en l’espai i la relació entre entitats, convertint-se en una eina dinamitzadora entre els barris. La Unitat Mòbil OBNI es va generar dins del projecte ID Barri BCN “in/out” impulsat per Idensitat en col·laboració amb Elisava, projectat i dissenyat de forma col·lectiva pels alumnes del Màster Disseny i Espai Públic, juntament amb membres de Recreant Cruïlles sota la direcció del col·lectiu ‘Makea Tu Vida’.
 

 

Member of:

Fàbricas de CreacióXarxaProd

With the support of:

Ajuntament de BarcelonaGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura

Menaged by:

Associació d'Idees EMA

In collaboration with:

08 Birra artesanaGRAF AgendaRAIMA