ART ⇆ TERRITOIRE / ART ⇆ TERRITORI / ARTE ⇆ TERRITORIO. CONVOCATÒRIA DE RESIDÈNCIES D’INVESTIGACIÓ ARTÍSTICA

Oberta fins: 24 de maig
Duració de la residència: 15 días en el lloc + tasques prèvies i posteriors
Llocs: Toulouse, Barcelona, Palma

ART ⇆ TERRITOIRE / ART ⇆ TERRITORI / ARTE ⇆ TERRITORIO
réseau de résidences / xarxa de residències / red de residencias
3 Residències per artistes i/o investigadors/res

A ⇆ T és un projecte articulat com a xarxa de residències pel foment de la recerca i la producció artística a Catalunya, Illes Balears i Occitània, impulsat de manera col·laborativa per Idensitat, Casa Planas (Palma), La Escocesa (Barcelona) i Le BBB centre d’art (Toulouse). Compta amb el suport de l’Euroregió Pirineus Mediterrània.

A ⇆ T es desplega a partir d’una convocatòria conjunta de projectes per a tres residències d’investigació artística, en tres contextos territorials específics que comparteixen un marc conceptual comú articulat com a “transperifèria”.

Ens trobem en un context globalitzat amb una tendència generalitzada marcada per la por a l’altre i a allò desconegut, on les polítiques de replegament, d’apel·lació nacional i de redefinició de les fronteres s’imposen com antídot, provocant l’aïllament, la incomunicació, el confinament, el tancament, la clausura o la desunió. Totes les reaccions i conseqüències, incideixen novament en el tensionament entre centre (com espai previsible de control) i perifèria (com espai de l’incert descontrol). El concepte “transperifèria”, ens permet elaborar la idea de travessar, desbordar, desactivar o multiplicar el concepte centre-perifèria, per a projectar-lo més enllà del que es troba dins i fora dels àmbits de control.

Els espais de producció que participen en aquest projecte (xarxa A ⇆ T) són conscients de la seva ubicació i alhora posicionament perifèric, tant en relació al context ciutat com amb les pràctiques artístiques que impulsen. La residència temporal suposa un període de reubicació en un context espaial determinat que es desconeix, i que al mateix temps, ofereix la oportunitat de connectar-s’hi i comunicar-s’hi.

A partir d’aquesta convocatòria conjunta fonamentada en tres residències temporals, es proposa la possibilitat de portar a terme projectes artístics que incideixen en la idea de desbordament dels límits, prenent el propi centre artístic que acull la residència com espai des del qual plantejar aquesta reflexió. S'encoratja a aportar idees que redimensionin i transgredeixin la clàsica bidimensionalitat entre centre i perifèria, contribuint a plantejar un gir conceptual amb la implicació dels nodes de la xarxa A ⇆ T.

L’objectiu és desplegar processos de treball en els que les residències esdevenen la oportunitat per a (re)pensar sobre el desplaçament temporal i espacial, i alhora plantejar propostes que visibilitzin la possibilitat de transgredir el propi espai i temps que dóna sentit a la residència.

Tenint en compte que cadascun del nodes de la xarxa A ⇆ T tenen unes especificitats pròpies i unes determinades relacions contextuals amb les seves perifèries, s’obre aquesta convocatòria a aquells/es artistes i investigadors/es interessades en situar la seva pràctica en el marc del concepte “transperifèria”, que tal i com aquí es planteja, esdevé un procés obert a l’exploració de noves maneres d’habitar els centres de producció d’art, i connectar-se amb algun dels seus elements contextuals.

Pots descarregar les bases en els tres idiomes als documents adjunts.

Pots accedir al formulari per l'enviament de documentació aquí. [Añadir enlace al formulario: https://www.idensitat.net/es/proyectos-en-proceso/arte-territorio/?option=com_rsform&view=rsform&formId=38]

Member of:

Fàbricas de CreacióXarxaProd

With the support of:

Ajuntament de BarcelonaGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura

Menaged by:

Associació d'Idees EMA

In collaboration with:

08 Birra artesanaGRAF AgendaRAIMA