(De)formacions: ‘Ritual #’ por Mario Peinazo

05, 19, 26/11 i 11/12 - 17:00
Per a inscriure't envia una carta de motivació totalment lliure a info@laescocesa.org

El projecte ‘ritual #’, de Mario Peinazo, entén la roba interior com una de les primeres pròtesis col·locades sobre el cos, modificant com serà llegit a nivell morfològic, estètic i simbòlic. ‘ritual #’ obre un espai de reflexió sobre aquest fet i incita a una relació amb la corporalitat/identitat des d'una perspectiva diferent a la quotidiana: donant espai al desig, l'experimentació, el joc… a través de la generació i ús d'objectes rituals que parteixin d'una peça “interior” pròpia. El projecte té, a més, el propòsit de mostrar fora del grup inicial aquests objectes/actes d'autoconeixement i resistència, mitjançant la jornada de tancament amb accés obert i la difusió d'uns fanzines creats en els tallers.

Es proposa generar un grup de 10 persones que assisteixin de forma continuada als tallers. Per a inscriure't envia una carta de motivació (totalment lliure) a info@laescocesa.org

Els tallers es divideixen en quatre sessions:

I. Obertura - 05/11
Es presentarà el procés, prenent com a punt de partida ‘ritual #s’ de Mario Peinazo així com part del seu arxiu de posibilibles modificacions corporals/identitàries a través del tèxtil, provinents de la història de la indumentària, la moda, l'art, la cultura pop… Després d'aquesta introducció es faran dinàmiques enfocades a l'elecció de la temàtica i la peça de roba amb la qual els participants treballaran en les següents sessions.

II. Taller - 19/11
La primera sessió de taller està enfocada en la realització de l'objecte ritual. Serà també on es compartiran les eines i reflexions sobre els objectes rituals elaborades pels participants en el període entre l'obertura i aquest taller, ampliant la “caixa de costura” de forma grupal.

II. Taller - 26/11
En el segon dia de taller es finalitzaran els objectes rituals, s'organitzarà la jornada de tancament així com es començarà a donar cos al fanzine que conjumini tots els processos.

IV. Jornada tancament - 11/12
Es tracta d'un espai de tancament i d'obertura. Es realitzaran els diferents rituals, afavorint un espai que convidi a pensar sobre les diferents qüestions abordades des del projecte. En la línia de l'extensió del succés més enllà de l'in situ, serà on es comparteixin els fanzines.
Aquesta sessió és oberta.

Member of:

Fàbricas de CreacióXarxaProd

With the support of:

Ajuntament de BarcelonaGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura

Menaged by:

Associació d'Idees EMA

In collaboration with:

08 Birra artesanaGRAF AgendaRAIMA