La Teixidora demana suport!

Des del Centre Social La Teixidora, situat al número 35 del carrer Marià Aguiló, ens dirigim a les associacions, entitats i col·lectius que formen part del teixit associatiu de Poblenou per donar a conèixer la situació que amenaça l’activitat del nostre Centre Social, i demanem el vostre suport per poder solucionar-la:

Com molts ja sabreu, som un col·lectiu que vam decidir recuperar, per usos polítics i socials, a través de la seva okupació al Novembre del 2007 l’edifici històric del barri ubicat al C/Marià Aguiló núm 35, que va ser seu del Partit República abans de la Guerra Civil (denominant-se com “Els federals”). Aquest edifici posteriorment va passar a mans de la Falange durant alguns anys, després s’hi va ubicar una fàbrica tèxtil i més tard va quedar total i absolutament abandonat.

Quan el vam recuperar per l’activitat social del barri, l’edifici portava més de 35 anys abandonat.

En primer lloc, volem informar que el Centre Social no té interposada, en aquest moment, cap denuncia que exigeixi el nostre desallotjament, ja que el procediment penal que es va obrir al Juny del 2009 es va arxivar pocs mesos després.

Fa pocs dies, ens va arribar una resolució emesa des del Districte de Sant Martí en que amenacen amb la possibilitat de precintar el Centre Social perquè, segons argumenten, incomplim l’ordenança municipal de les activitats i espais de concurrència pública. Precintar el local, suposaria que deixaríem de poder-n’hi fer ús totes les persones que l’estem utilitzant actualment, i si ho féssim estaríem incorrent en un il·lícit penal de desobediència a l’autoritat.

Per nosaltres, més enllà dels motius administratius que argumenten, els quals es basen en que utilitzem l’espai per fer festes i funcions de discoteca, considerem que l’obertura de l’expedient és un atac polític al nostre projecte, el qual és molest per l’Administració Pública, en els temps que corren.

Així, des de que va començar el projecte ens hem preocupat de guardar el degut respecte i la convivència amb  els/les nostres veïns/nes. De fet, si algun cop s’han realitzat activitats en horari nocturn, ha estat de manera puntual, fins una hora no tardana i hem intentat consensuar-ho amb ells.

Un cop hem tingut coneixement de l’obertura de l’expedient, ens hem posat a treballar per tal de rebatre el procés obert contra nosaltres.

Tenim 10 dies per formular al·legacions y la nostra intenció és, a més de rebatre jurídicament els arguments, buscar que les veïnes i veïns del carrer i del barri que donen suport al projecte, firmin un text de suport. Així, hem volgut comunicar la situació a la que ens enfrontem per demanar-vos als qui doneu suport al projecte, que firmeu com Entitat, Associació o Col·lectiu un text de recolzament que presentem conjuntament amb el nostre escrit amb al·legacions al Districte de Sant Martí.

Per nosaltres el posicionament de l’administració és un atac polític contra el centre social, ja que de moment no han pogut acabar amb ell per la via judicial. Y nosaltres pensem que la defensa de l’espai i del projecte ha de ser, per un cantó política, i per l’altre, efectuada amb el recolzament de totes aquelles persones i entitats del barri que donen suport al projecte, amb les que hem estat treballant tot aquest temps i amb les que esperem poder seguir treballant molts anys, per lluitar per un barri més just, digne, solidari y lliure, que es construeixi des de baix i per les persones i no des dels interessos econòmics dels de dalt.

 

A 1 de Maig de 2011,
Centre Social Okupat La Teixidora

Member of:

Fàbricas de CreacióXarxaProd

With the support of:

Ajuntament de BarcelonaGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura

Menaged by:

Associació d'Idees EMA

In collaboration with:

08 Birra artesanaGRAF AgendaRAIMA