November 2018

Extemporaneous, from Latin ex tempore (“out of time”), refers to the construction of public discourse, which by the conditions with which it is delivered, it requires certain improvisation. The program is developed during 3 practical sessions preceded by a theoretical introduction, in different spaces of Barcelona: Escocesa, La Caldera, and Virreina Center of the Image.

La Escocesa és un centre artístic en desenvolupament que s'inscriu en un antic recinte industrial parcialment convertit en ruïna: l'estat d'alguns dels seus espais remeten al pas del temps i a les múltiples accions que ho han ocupat, les efectuades i les silenciades.

Recreant ruïnes parteix d'una premissa senzilla: els artistes residents en La Escocesa, que formen part de la seva obertura cap al futur, que construeixen col·lectivament un projecte artístic a través d'un espai de convivència, imaginen múltiples formes de recrear les ruïnes que els emboliquen. Reinterpreten, en aquest sentit, el potencial poètic i temporal de la ruïna i, en fer-ho, imaginen un futur no advingut encara. A través d'aquesta acció, s'inscriuen en la potencialitat artística que ja va retratar Marc Augé en referència a la ruïna: els artistes, va escriure, “pressenten que incumbeix a l'art salvar el que hi ha de més preciós en les ruïnes i en les obres del passat: un sentit del temps tant més provocador i commovedor puix que no és possible reduir-ho a història, puix que és consciència d'una manca, expressió d'una absència, pur desig.”

Según el Tarot de Marsella, hay en el Universo un orden armonioso donde cada uno tiene su lugar. A través de dibujos codificados, las cartas nos revelan los espacios donde se han instalado el caos y el desorden. La artista Thilelli Rahmoun nos propone un encuentro de investigación colectiva. 

La Escocesa opens in 2019 a call for 11 residencies in spaces for artistic creation, offered to individual artists or groups withing to develop an artistic project in the center in a period from six months to two years.

Encuentro para la explicación y resolución de dudas sobre todo lo referente a la convocatoria de talleres en La Escocesa, y avance de las próximas convocatorias de becas de 2019.

La instal·lació Impasse, obra de Julia Calvo pel Castell de Montjuic, presenta una reinterpretació artística en clau contemporània dels calabossos construïts el s.XVIII, avui museïtzats, que van empresonar a personatges considerats subversius en cada una de les diverses etapes en què el Castell va exercir a la ciutat de Barcelona de fortalesa coercitiva, simbòlica i material.

Member of:

Fàbricas de CreacióXarxaProd

With the support of:

Ajuntament de BarcelonaGeneralitat de Catalunya - Departament de Cultura

Menaged by:

Associació d'Idees EMA

In collaboration with:

08 Birra artesanaGRAF AgendaRAIMA